Přijatá zpráva - vysvětlení, doplnění, změna dokumentace

Zadávací řízení Dobříš – Pořízení plastových nádob na tříděný odpad k bytovým a rodinným domům
Odesílatel Petr Oplíštil
Organizace odesílatele Město Dobříš [IČO: 00242098]
Příjemce Všichni (včetně veřejnosti)
Datum 14.03.2023 15:06:27
Číslo jednací ve SpSl nepřiděleno/neuvedeno
ID ve SpSl nepřiděleno/neuvedeno
Předmět Re: Žádost o vysvětlení zadávací dokumentace č. 1

Dotaz č. 1:
Žádost o vysvětlení zadávacích podmínek

Dobrý den,
chtěli bychom Vás požádat o vysvětlení níže uvedeného bodu, který jsou požadován v technické specifikaci poptávaného předmětu:

V zadávacích podmínkách je požadována pro odpadové nádoby Certifikace RAL GZ 951/1 vyražena na nádobě i na víku (oficiální pečeť). Požadavek na splnění podmínek testování certifikace RAL GZ 951/1 pokládáme za legitimní požadavek pro zajištění kvality poptávaného předmětu, rádi bychom však zadavatele upozornili na skutečnost, že oficiální pečeť RAL GZ 951/1 je na nádobu oprávněn umístit pouze ten dodavatel, jehož výrobek byl testován v laboratoři společnosti GGAWB. Zakládajícími členy společnosti GGAWB jsou němečtí výrobci odpadových nádob, což lze snadno ověřit přímo na stránkách společnosti ww.ggawb.de. Sama tato skutečnost jasně říká, že jde především o snahu uzavřít trh pro výrobce aktivní v GGAWB.
Tímto jsou limitování uchazeči, jejichž výrobek byl za stejných podmínek testován v jiných laboratořích. Žádáme proto tímto zadavatele, aby opravil zadání tohoto parametru na požadavek doložení splnění podmínek certifikace RAL GZ 951/1, avšak vynechal povinnost vyražení pečeti RAL na nádobě i víku. Certifikát předloží uchazeč v nabídce.

Odpověď č. 1:
Naší snahou je získat nádoby v co možná nejvyšší kvalitě, a proto je požadována oficiální certifikace RAL GZ 951/1, která nám výše uvedený požadavek bezpochyby zajistí. Pečeť certifikace RAL GZ 951/1 na každé nádobě jednoznačně potvrzuje, že tato nádoba splňuje kompletní kvalitativní kritéria certifikačního procesu dle RAL GZ 951/1. Zadavatel tedy trvá na tom, aby veškeré nádoby byly opatřeny pečetí RAL GZ 951/1 vyražením na nádobě a víku. Na základě podrobného průzkumu trhu bylo zjištěno, že nádoby označené výše uvedenou pečetí je schopno nabídnout min. 5 dodavatelů.


Vzhledem ke skutečnosti, že zadavatel pouze potvrzuje znění současné zadávací dokumentace nemění ani lhůtu pro podání nabídky či jiné části dokumentace.